9,2
673 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-exterieur-Yaris-Cross-rijdend-schuinvoor-header-dlrsts

Blikvanger van de maand: Toyota Yaris Cross

Deze Yaris Cross is een buitengewone occasion: stoer, ruim maar compact, zuinig en comfortabel

De nieuwste Toyota’s zijn fantastisch, maar dat betekent niet dat de oudere modellen geen plekje in de spotlight verdienen. Het verhaal over de Yaris Cross kunnen we kort houden, want het feit dat je ’m overal en steeds meer ziet, zegt alles. Iedereen wil een Toyota Yaris Cross. Jij ook?

Buitengewoon

Buitengewoon, zo kun je de Yaris Cross het beste omschrijven. Met de Yaris Cross stapte Toyota in 2020 in wat toen het populairste segment van de markt was; vier jaar later is dat nog steeds zo. Geen wonder, want de Yaris Cross – een compacte crossover – ziet er stoer uit. In de verte doet hij denken aan stoere terreinwagens die de hele wereld aankunnen, maar hij biedt ook het comfort en het praktische gebruiksgemak van een ‘gewone’ auto. De Yaris Cross heeft alles wat je kunt wensen.

Toyota-exterieur-Yaris-Cross-vooraanzicht
Toyota-exterieur-Yaris-Cross-Hybrid-logo
De geur van een nieuwe auto

De afgelopen vier jaar hebben consumenten de Yaris Cross omarmd. Dat betekent dat je hem overal ziet en dat ook dat het occasionaanbod groeit. Met nog geen 1.500 kilometer op de teller is deze grijze Yaris Cross GR SPORT een droomoccasion, want het verschil met een nieuwe auto is nauwelijks te merken. Zelfs die fijne nieuwe autogeur is bij de prijs inbegrepen. Over de prijs gesproken: kies je een occasion met wat meer ervaring, dan loopt dat prijsvoordeel alleen maar op.

Toyota-exterieur-Yaris-Cross-zijaanzicht
Hoekige, robuuste Land Cruisers

De Yaris Cross draagt de naam van een bewezen succesnummer, maar is toch heel anders dan zijn hatchbackbroertje met dezelfde naam. Toyota’s vormgevers hebben goed gekeken naar de RAV4 en hebben zich duidelijk laten inspireren door Toyota’s SUV’s met hun hoge carrosserie en grote wielen. Dat maakt de Yaris Cross een auto die óók leuk is om naar te kijken. Hij wekt vertrouwen, alsof hij je vertelt dat het wel goed komt, dat hij je brengt waar je wilt zijn.

Compact, maar ruimer dan je verwacht

De Yaris Cross is compacter dan hij lijkt, maar het interieur is juist ruimer dan je verwacht. Beenruimte, hoofdruimte, het is allemaal dik in orde, net als de bagageruimte. Kom maar op met je jonge gezin en begin die roadtrip met je vrienden ook maar vast te plannen. Of je gaat gewoon naar de supermarkt, dat vindt de Yaris Cross ook niet erg. Hij staat voor je klaar en gaat overal met je mee. Maar er is maar één plek waar de Yaris Cross zelden komt: de benzinepomp.

Toyota-exterieur-Yaris-Cross-zijaanzicht-ingezoomd
Toyota-exterieur-Yaris-Cross-moter
Vaak volledig elektrisch

Het benzineverbruik van de Yaris Cross is één van zijn sterkste punten. Als je een beetje je best doet, dan kun je met heel weinig benzine heel ver komen. De hybridetechniek van de Yaris Cross is bijzonder geavanceerd en stelt je in staat om heel vaak volledig elektrisch te rijden. Pas als het echt nodig is, doet de benzinemotor een duit in het zakje.

Toyota-exterieur-Yaris-Cross-achteraanzicht-schuin
Verrassend enthousiast

Wat voor de ‘gewone’ Yaris geldt, geldt ook voor de Yaris Cross. Het is een dynamische auto die zich prima op zijn gemak voelt tijdens een rustige rit, maar die verrassend enthousiast uit de hoek komt wanneer je daar als bestuurder om vraagt. Op zulke momenten toont de crossover zijn meerwaarde, want door het hogere koetswerk heb je altijd een goed overzicht over het verkeer. En door de robuuste, hoekige vormgeving kun je de Yaris Cross altijd tot op de centimeter nauwkeurig plaatsen.

Fijne plek

Als Approved Occasion krijgt je Yaris Cross een volledige onderhoudsbeurt, 14 dagen omruilgarantie, garantie die kan oplopen tot wel tien jaar, de Hybride Zekerheid Controle en 24/7 pechhulp in heel Europa. Behalve die zekerheid krijg je ook het comfort van fijne stuurbekrachtiging, climate control en een multimediasysteem dat heel eenvoudig te bedienen is, of je nu naar Spotify wil luisteren of de energiestroom in de aandrijflijn van jouw Yaris Cross wil bekijken. Het fraaie interieur is een fijne plek om te verblijven.

Toyota-interieur-Yaris-Cross-dashboard
Toyota-exterieur-Yaris-Cross-vooraanzicht-neus
Net zo iconisch

De Toyota Yaris Cross is in alle opzichten een buitengewone auto. Hij draagt de naam ‘Yaris’ met trots. De ‘gewone’ Yaris is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een van Toyota’s iconische modellen en dit model heeft het in zich om de komende jaren net zo iconisch te worden.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Bekijk de Yaris Cross occasions