9,2
673 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Yaris-Cross-4-hero.jpg

Yaris Cross is bijzondere SUV

Vijf bijzondere eigenschappen van Yaris Cross

Toyota breidt de Yaris familie uit met de Yaris Cross, een stoere compacte SUV in het B-segment. De Yaris Cross heeft een aantal bijzondere eigenschappen. We zetten de vijf bijzonderste voor je op een rij.

Europees model

De Toyota Yaris Cross is een puur Europese auto. De Europese afdeling van Toyota heeft de Yaris Cross ontwikkeld en heeft de compacte SUV perfect afgestemd op de wensen van de Europese klant. Daarom is de Yaris Cross compact en zuinig, maar heeft hij toch de stoere uitstraling van een SUV. Ook de productie van de Yaris Cross vindt plaats in Europa: de auto rolt van de band in de Toyota fabriek bij het Noord-Franse Valenciennes, waar ook de ‘gewone’ Yaris wordt geproduceerd.

Toyota-Yaris-Cross-2-europees-model.jpg
Toyota-Yaris-Cross-6-avontuurlijke-vormgeving.jpg
Avontuurlijke vormgeving

We zeiden het al: de Toyota Yaris Cross heeft de stoere uitstraling van een SUV. De Adventure-uitvoering heeft een nóg avontuurlijker vormgeving. Die is voorzien van robuuste kunststof beschermdelen in de voor- en achterbumper, zilverkleurige dakrails en donkergrijze lichtmetalen 18-inch wielen. Het interieur heeft een extra zwarte aankleding: ook de hemelbekleding is zwart en er zijn diverse details in zwarte pianolak afgewerkt. Het stiksel van de stoelbekleding is uitgevoerd in de kleur Brass Gold, net als de sierlijsten in het interieur. Het stuur en de transmissiehendel zijn met luxe leder bekleed.

Compacte, hybride SUV

De Toyota Yaris Cross is een bijzonder zuinige SUV. Dat komt niet alleen door zijn compacte afmetingen, maar is ook te danken aan de hybride aandrijving – een techniek waarmee Toyota een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Toyota heeft veel ervaring opgedaan met hybridetechnologie in onder meer de Corolla en RAV4. Op basis van deze kennis is de hybride aandrijflijn van de Yaris Cross, met een 1,5-liter driecilinder benzinemotor, nieuw ontwikkeld. Dankzij de elektrische ondersteuning van de hybride aandrijving is de Yaris Cross zuinig, maar vooral ook krachtig.

Toyota-Yaris-Cross-3-hybride-suv.jpg
Toyota-Yaris-Cross-10-vierwiel.jpg
Super veilig

Toyota staat niet alleen bekend om de zuinige hybridetechniek, maar besteed ook veel aandacht aan veiligheid. Dat is bij de Yaris Cross niet anders. Onder de naam Toyota Safety Sense 2.0 zijn verschillende veiligheidssystemen al standaard aanwezig. Bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist, Road Sign Assist met snelheidsassistent en Pre-Collision System. Optioneel zijn er nog meer systemen, zoals een Blind Spot Monitor. Je bent dus altijd veilig onderweg!

Veel rijplezier

De Toyota Yaris Cross wordt gebouwd op het nieuw ontwikkelde GA-B-platform. Dat is zeer stijf en heeft een laag zwaartepunt. Het platform zorgt ervoor dat de Yaris Cross heel stabiel is en veel rijplezier biedt! De Yaris Cross is niet alleen comfortabel, maar onderscheidt zich ook met een sportief en scherp rijgedrag. Daarmee biedt de Yaris Cross echt het beste van alles: de stoere uitstraling van een SUV, het praktische gebruiksgemak van een compacte hatchback en de leuke rijeigenschappen van een sportieve auto.

Toyota-Yaris-Cross-8-veel-rijplezier.jpg
Meer info over Yaris Cross Inschrijven Toyota nieuwsbrief