9,2
673 beoordelingen
Terug naar overzicht
Exterieur-Sport-Crossover-Concept-studio-schuinvoor

Sport Crossover concept voor Europa

Toyota Sport Crossover Concept: batterij-elektrische crossover voor Europa

Toyota heeft op het Toyota Kenshiki Forum in Brussel ook de Sport Crossover Concept gepresenteerd. De conceptauto is een voorproefje van een nieuw batterij-elektrisch model dat tegen 2025 onderdeel wordt van het batterij-elektrische modellengamma van Toyota. De auto heeft een slank, aerodynamisch silhouet en opvallende coupé-achtige lijnen. Daardoor wordt de Sport Crossover Concept een stijlicoon binnen het gamma batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) van het merk.

Houd mij op de hoogte
Stijlvol alternatief voor SUV’s

Toyota richt de productieversie van de Sport Crossover Concept op klanten die een stijlvol alternatief voor SUV’s zoeken. De auto biedt maximaal comfort, gecombineerd met de functionaliteit van vijf deuren, royale beenruimte achterin en een grote bagageruimte.

Toyota presenteerde de Sport Crossover Concept in april van dit jaar voor het eerst op Auto Shanghai. Het model is voor zowel de Chinese als de Europese markt ontwikkeld door BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – een joint venture van Toyota en BYD.

Exterieur-Sport-Crossover-Concept-achterkant
Exterieur-Sport-Crossover-Concept-car-schuinachter
Exterieur-Sport-Crossover-Concept-voorkant-koplamp
Zes BEV-modellen

Toyota is van plan om in Europa tegen 2026 zes BEV-modellen te hebben geïntroduceerd, waarvan de productieversie van de Sport Crossover Concept er dus één is. Een gevarieerd modellengamma van geëlektrificeerde auto’s helpt Toyota Motor Europe zijn doel te bereiken om tegen 2035 uitsluitend emissievrije modellen aan te bieden en tegen 2040 volledige koolstofneutraliteit te bereiken.

Exterieur-Sport-Crossover-Concept-zijkant-vooraanzicht
Multitechnoligie-aanpak

Via zijn multitechnologie-aanpak voorziet Toyota een toekomst waarin koolstofneutraliteit wordt bereikt door de praktische introductie van een modellengamma met geavanceerde, alternatieve brandstof- en emissievrije aandrijflijntechnologieën.

Toyota presenteert meer details én het productiemodel van deze batterij-elektrische crossover tegen 2025.

Exterieur-Sport-Crossover-Concept-studio-achterlicht
Houd mij op de hoogte Inschrijven Toyota nieuwsbrief