9,2
673 beoordelingen
Terug naar overzicht
aircocheck-winter-hero.jpg

Toyota met beslagen ruiten? Niet met deze tips!

De koude maanden komen eraan. Voorkom dat de ruiten van je Toyota beslaan met deze tips.

Het wordt weer kouder en dat betekent maar één ding: beslagen ruiten. Die zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen ook leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Voorkom daarom dat de ruiten van je Toyota beslaan met deze handige tips.
Tip 1: maak je eigen vochtvreter

Heb je een kat thuis? Neem wat (ongebruikte) kattenbakvulling en stop dit in een sok. Knoop de sok goed dicht en leg deze in de auto. De vulling absorbeert namelijk vocht en voorkomt beslagen ruiten.

tip1-vochtvreter-kattenbakvulling-555.jpg
tip2-zoom-op-schone-ruiten-555.jpg
Tip 2: maak regelmatig de ruiten aan de binnenzijde schoon

Vieze ruiten zijn al hinderlijk tijdens het rijden, maar beslagen, vieze ruiten zijn helemaal een crime. Maak daarom regelmatig de ruiten van je Toyota aan de binnenzijde schoon met een ontvettend reinigingsmiddel. Zo voorkom je namelijk condensvorming. Een bijkomend voordeel is dat je altijd optimaal naar buiten kunt kijken.

Tip 3: haal al je vochtige spullen uit uw Toyota

Een natte jas, een stel schoenen, een paraplu, enkele voorwerpen die je veelvuldig in de auto tegenkomt. Haal deze eruit voordat je de auto afsluit. Vochtige voorwerpen stimuleren namelijk condens. Heb je met een natte jas of schoenen in de auto gezeten? Neem dan de stoel en vloermat met een doekje af. Ook vocht op de stoelen of vloermatten trekt namelijk vocht aan.

tip3-paraplu-555.jpg
tip4-scheerschuim-555.jpg
Tip 4: smeer scheerschuim op de ruiten

Deze tip zag je waarschijnlijk niet aankomen. Mochten je ruiten beslagen zijn, dan kun je eenvoudig condens verwijderen met scheerschuim. Je spuit simpelweg een klein beetje scheerschuim op de ruit. Vervolgens kun je met een schone doek het scheerschuim over de ruit uitsmeren. Even de ruit afnemen en voilà, volledig vochtvrij!

Tip 5: zet de airconditioning aan

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het van belang dat je de airconditioning in je Toyota aanzet. De airconditioning filtert namelijk de vochtige lucht, waardoor condens verdwijnt. Richt de luchtstroom op de voorruit en binnen no-time is die vochtvrij. Is het droog buiten? Dan kun je gerust het raam op een kiertje zetten voor wat frisse buitenlucht. De airconditioning blijft gewoon werken. Met de Toyota Aircocheck zorg je ervoor dat de airconditioning ook ’s winters optimaal presteert.

aircocheck-555.jpg
Plan uw aircocheck Meer info over de Toyota Aircocheck